Slumpmässigt valda bilder...

SM Styrkelyft/Bänkpress 2014

Publicerad torsdag, 23 januari 2014

SM i styrkelyft/bänkpress arrangerades detta året av Umeå i samband med SM-veckan. Från Karlstads AK hade vi tre deltagare i bänkpress på plats.

Rickard Andrén -93 kg
Först ut var Rickard som inte hade några större svårigheter att väga in i rätt viktklass. Vågen stannade denna gång på 90,6 kg.
Tyvärr hade informationen att två grupper skulle slås ihop inte nått oss, så 10 minuter innan start började Rickard att värma upp. Normalt behövs 45 minuter.
Trots bristen på uppvärmningen gick Rickard in och stänkte upp ingångsvikten på 200 kg. Trots den lätta ingången blev det inte mer än så. I sista lyftet var stången lastad med 210 kg för att blanda sig i striden om bronsmedaljen. Ett bra försök som han inte riktigt orkade låsa ut. Med tanke på att det är Rickards andra tävling i utrustning kan det inte bli något annat än väl godkänt. Bra jobbat!
Patrik Karlsson -93 kg
Precis som för Rickard blev uppvärmningen obefintlig. Fick känningar i högeraxeln precis innan jag skulle in och lyfta vilket gjorde sig påmind under tävlingen. Ingången på 255 kg klarades först i sista försöket. Inga vackra lyft men med tanke på omständigheterna är jag ändå nöjd att jag fick ett resultat. Med det resultatet blev det en silvermedalj.
Mikael Åhlin -120 kg
Mikael hade med sig två bänktröjor. Tanken var att byta efter första lyftet och gå på ett rejält personligt rekord.
Ingångsvikten på 230 kg var inte ett klockrent lyft men upp kom det utan problem och godkänt. Fort in och byta tröja och vikten till andra försöket sattes till 245 kg. Tyvärr blev det två misslyckade försök på den vikten efter problem med nedtagningen till bröstet. 230 kg räckte till en sjätteplats.

Bakom tangenterna
Patrik Karlsson