Slumpmässigt valda bilder...

Serieomgång 3

Publicerad måndag, 01 oktober 2012

Seriens näst sista omgång är nu avklarad. Västra AK tillsammans med Degerfors stod för arrangemanget som hölls i Karlskoga.

För Karlstad blev det något av ett bottennapp sett till antal deltagare. Med nästan 30 licenser borde vi kunna få ihop mer än sex lyftare till en serieomgång! Det fanns dock flera ljusglimtar denna dag. Bland annat två som klarade kvalgränsen till svenska mästerskap och ett par debutanter. Kul!

Seniorlaget fick ihop 775 poäng med en man kort. Vi väntar dock in resultaten från länslandskampen.

Klassiska laget 0 poäng.

Damlaget 0 poäng.

Bänklaget fick ihop 390 poäng. Högsta poängen för i år!

Över till de individuella prestationerna.

Lars Lindeberg -105 kg bänkpress

Lars har tyvärr inte kunnat bedriva någon regelbunden träning vare sig med eller utan bänktröjan på en längre tid. Lägg därtill att han nästan trillade ner i klass -93 så har vi Lars förutsättningar inför denna serieomgång.

Planen var att gå säkert i ett första lyft med en större bänktröja för att sedan byta och försöka sig på att kvala in till bänk-SM. Det sprack direkt då första lyftet på 170 kg blev helt fel. Vikterna på skivstången fastnade i safety racket och en sänkning var ett faktum. Starkt att ändå få upp vikten men 0-3 underkänt vilket var helt rätt. Andra lyftet blev inte speciellt mycket bättre, halvvägs uppe for stången över huvudet. 

Inför sista justerade vi tröjan något och drog extra mycket i öronen, och äntligen! Ett riktigt bra lyft som var hur lätt som helst. Bara vita lampor hos domarna och vi slapp se en utbomning i protokollet.

Mats Linnell -93 kg Bänkpress

Målet för dagen var glasklart: Klara kvalgränsen till bänk-SM som är 190 kg. På träning har både 190 kg och 200 kg flugit upp ett flertal gånger.

Fanns ingen anledning att sätta ingen på något annat än 190 kg. Mats går in och fixar det galant. En röd lampa dock för rumplyft. I andra vill Mats ha 195 kg för nytt personligt rekord som tyvärr blir platt fall. Han får ingen startsignal först ( fötterna var inte i golvet helt ). Det blir bara en nedtagning till bröstet sedan ingriper passarna. Omladdning inför sista och likt det första ett bra lyft som domarna inte hittar något fel på, 3-0 godkänt! Bra jobbat och grattis till en plats i bänk-SM.

Ahmad Abdelhamid -120 kg bänkpress

En debutant i tävlingssammanghag. Ahmad har smygit runt i våra lokaler och tränat mycket bänkpress på senare tid. 

Uppvärmingen blev inte helt optimal men det är bara att ta lärdom och gå vidare. Ingångsvikten sattes till 90 kg som såg väldigt enkelt ut. Inför andra höjde vi till 97,5 kg som även det såg bra ut. Inför sista beställdes 105 kg. Det visade sig bli lite för tungt idag och därmed fick Ahmad med sig 97,5 kg.

Nästa tävling för Ahmad blir DM i bänkpress där jag är övertygat att vi kommer få se minst 100 kg.

Erik Heinervall -93 kg bänkpress

Erik som brukar vara domare på tillställningarna gjorde här sin första tävling som tävlande. På träningen har det gått bra men tyvärr en liten missräkning i uppladdningen som gjorde att formen inte var helt på topp vid tävlingen. Men bara att ta lärdom och gå vidare. 

Ingången sattes till 85 kg som inte var några problem alls. Ett lätt och fint lyft. Vi höjde därefter till 90 kg, en vikt som han enkelt har klarat tidigare på träning. En teknisk miss i bottenlägen gjorde att det blev onödigt tungt men upp kom vikten och godkänt. Inför sista blev det ett försök på 95 kg som helt enkelt blev för tungt idag. En bra debut!

Johan Eriksson -120 kg

Johan trotsade förkylningen och åkte med till Karlskoga utan större förhoppningar. Under uppvärmingen såg det dock väldigt bra ut.

I knäböjen visade Johan upp både en fin teknik och bra fart på stången. Det blev tre godkända lyft och nytt personligt rekord, 227,5 kg. Det blev inte sämre i bänkpress. Även där tre godkända lyft med 155 kg på topp. Ett för övrigt lätt lyft och tekniskt sett väldigt bra. Personligt rekord med 5 kg!

Dags för marklyft. På träning har greppet krånglat och ingången sattes försiktigt till 240 kg som följde med enkelt upp. Även andra lyftet på 260 kg såg tämligen enkelt ut. Inför sista beställdes 267,5 kg som satt långt inne men det gick vägen. Tre godkända lyft här också. 

Personligt rekord i alla delgrenar och därmed också totalt. Riktigt bra jobbat!

Som grädde på moset betydde det sista marklyftet en total på 650 kg och därmed är Johan inkvalad till nästa års SM i klassiska styrkelyft! 

Marcus Johansson +120 kg

Marcus hade veckan innan varit med på DM i tyngdlyftning för att sedan åka utomlands 1 vecka. En inte helt optimal uppladdning skulle det visa sig. 

Det blev endast ett godkänt lyft i varje gren och Marcus slutade på serien 225 – 155 – 222,5 = 602,5 kg. En bra dag finns det betydligt mer att hämta i varje gren. Hursomhelst är det härligt att se att Marcus ställer upp och är med för laget!

 

Bakom tangenterna
Patrik Karlsson