Slumpmässigt valda bilder...

KM 2012

Publicerad torsdag, 08 november 2012


Vårt årliga klubbmästerskap hölls Lördagen den 15 December och vi vill tacka alla som var med och tävlade, domare, publik och övriga funktionärer, inte minst de som klovade hela dagen.

Totalt tävlade ca 35 st och det är kul att så många tar tillfället i akt att vara med och känna på hur det är att tävla. Som vanligt var det en härlig stämning och detta tillhör en av årets roligaste tävlingar och alla hejar på och peppar varandra. Vi hoppas att vi blir ännu fler medlemmar som provar på nästa år!

Vi hade även bjudit in Crossfit Karlstad att delta och de ställde upp med 5 personer i tyngdlyftningen och några av dem blev så taggade efter den tävlingen att de även ställde upp i styrkelyft.

I klubbmästerskapet tävlar vi i tyngdlyftning, styrkelyft och bodybuilding och det är fritt fram att ställa upp i vilken gren man vill. Dagen började med en liten presentation från David Eliasson kring historik och hur våra tävlingsgrenar utvecklats genom åren.

Därefter tog tyngdlyftningstävlingen vid och det hivades upp vikter både på ren styrka och teknik och kombinerar man detta så blir det fina lyft som ser lätta ut. Klubbmästare i tyngdlyftning blev Marcus Johansson som också senare ställde upp i styrkelyfttävlingen. Vill också framhålla Per-Olov Hanssons prestation då han i en ålder av 78 år still going strong och satte dit ett inofficiellt svenskt rekord i stöt!

Styrkelyftstävlingen började därefter och här var det också många tävlande. Det var många bra lyft både i knäböj och bänkpress men som i många fall så avgörs tävlingen i marklyftet där man tömmer de sista krafterna. Och det stämde väl även denna gång då vi fick se flera riktigt tunga marklyft.  Inför marklyftet ledde Johan Eriksson tävlingen men Tobias Nygren som är duktig i marklyft gick om dock tillfälligt skulle det visa sig då Johan Eriksson hade fördel av sista lyftet och begärde och klarade en vikt som slutligen gav vinst i styrkelyfttävlingen och därmed klubbmästare.

Det tävlades också även i enbart bänkpress och den tävlingen vann Rickard Andrén.

Slutligen hölls den sedvanliga bodybuildingen där ingen vare sig har gått på diet eller har koll på posering och annat men desto roligare. I år ställde 5 st icke brunbrända muskelposerare upp och det blev tills slut en särbedömning mellan 3 st som Mathias Lindh vann.


För resultat klicka på nedanstående länkar


Tävlingsprotokoll Tyngdlyftning Damer

Tävlingsprotokoll Tyngdlyftning Herrar

 

Tävlingsprotokoll Styrkelyft Damer

Tävlingsprotokoll Styrkelyft Herrar

Tävlingsprotokoll Bänkpress Herrar