Slumpmässigt valda bilder...

Serieomgång 1 Styrkelyft 2013

Publicerad torsdag, 24 januari 2013


Våra lyftare drog på söndagen den 20/1 upp till Filipstad som tog på sig att arrangera serieomgång 1 för styrkelyftare och bänkpressare. Till start från KAK kom fem tappra herrar och en dam i blandade åldrar. Tyvärr fick vi endast fullt manskap i herrarnas styrkelyft- och bänkpresslag. Förhoppningsvis får vi se betydligt fler tävlande redan nästa serieomgång. Vi väntar även in några resultat från SM kommande helg. Se alla tabeller här

 

 

Albin Becker -83 kg Ungdom

Albin stod för en mycket bra insats. Det började med tre godkända böjar och nytt personligt rekord, 145 kg. Även bänkpressen gick i samma anda. Tre godkända lyft och nytt personligt rekord, 97,5 kg. Inte heller i sista delgrenen marklyft blev det något annorlunda. Tre godkända lyft och det nya personliga rekordet lyder 215 kg. Totalt 457,5 kg.

Sylvester Johansson -105 kg

Det var ungefär ett år sedan Sylvester gjorde en styrkelyftstävling. Nu är han 10 kg lättare och minst lika stark vilket han visade idag. Det blev personligt rekord i knäböj, 220 kg. Tyvärr gick det inte riktigt lika bra i bänkpress där han stannade på 130 kg. Han hade ett försök på 140 kg där han hamnade helt fel.

På senare tid har Sylvester testat sumo vilket har sett väldigt bra ut på träning. Även nu på tävling såg det bra ut. Han fick med sig 235 kg vilket är tangerat personligt rekord. Han försökte på 245kg i sista men han orkade aldrig låsa ut.

Johan Eriksson -120 kg

Johan gjorde här sin livs tävling. Det började redan på invägningen med ett personligt rekord, 114,5 kg. Sedan rullade det bara på. Pers i alla delgrenar och naturligtvis även i totalen. Serien blev 230 – 165 – 280 = 675 kg, och det fanns ca 10 kg till i både knäböj och marklyft.

Mikael Åhlin -120 kg

Redan innan hade Mikael bestämt sig för att inte gå för fullt i bänkpressen då han ska vara med på SM i bänkpress veckan efter.

I knäböjen blev endast ingången på 220 kg godkänd. Han hade två försök på 232,5 kg som skulle blivit personligt rekord men det var för tungt.

I bänkpress blev det bara ett lyft på 150 kg. Vilket för övrigt såg otroligt lätt ut. Ett bra tecken inför SM.

I marklyft blev det till slut 270 kg efter ett kämpalyft. Det blev även ett försök på 275 kg som kom upp till knäna.

Totalt 220 – 150 -270 = 640 kg.

 

Sandra Johansson -63 Junior

Planen var att ta det lugnt och få nio godkända lyft. Planen följdes och det slutade med personliga rekord i alla delgrenar och därmed även i totalen. Som bonus lyckades hon med bedriften att kvala in till klassiska SM som är till sommaren. Resultatet blev 90 – 45 – 125 =260 kg. Bra jobbat!

Mats Linnell -93 kg enbart bänk

Detta var inte Mats dag. Kan det möjligtvis vara så tyngdlyftningen dagen innan inte var den bästa uppladdningen?

Mats satte ingången till 190 kg som flög upp i första försöket men underkänt 1-2 pga rumplyft. Det blev ett omförsök men denna gången fastnade stången halvvägs. Även tredje och sista försöket blev underkänt även om vikten kom upp till slut. Bara att ta nya tag.

 

Ett stort tack till Östen som skötte sig utmärkt som coach!

 

Bakom tangenterna 

Patrik Karlsson