Serieomgång 1 Styrkelyft/Bänkpress 2015

Lördag 7:e Februari arrangerades serieomgång 1 i Styrkelyft/Bänkpress i Säffle. Det var många lyftare med från KAK och även några som genomförde sin första tävling.

Resultat Styrkelyft/Bänkpress


KM2014 Resultat Styrkelyft/Bänk

Lördag 13/12 hölls det årliga klubbmästerskapet med rekordmånga delttagare. Nedan finns resultaten för Styrkelyft och Bänkpress.

Resultat KM2014 SL/Bänk

Resultaten för Tyngdlyftning finns under Tyngdlyftning/tävlingsrapporter.

DM Bänkpress 2014

Söndag 21/10 avgjordes DM i Bänkpress i Karlstad i KAKs lokaler i Sundsta sporthall.

För första gången i distriktet genomfördes två tävlingar. En tävling i Bänkpress med bänkpresströja och en tävling i Klassisk Bänkpress vilket innebär utan bänkpresströja.

 

Se resultatlistor nedan

Bänkpress Klassiskt

Bänkpress Utrustning

SM Styrkelyft/Bänkpress 2014

SM i styrkelyft/bänkpress arrangerades detta året av Umeå i samband med SM-veckan. Från Karlstads AK hade vi tre deltagare i bänkpress på plats.

Rickard Andrén -93 kg
Först ut var Rickard som inte hade några större svårigheter att väga in i rätt viktklass. Vågen stannade denna gång på 90,6 kg.
Tyvärr hade informationen att två grupper skulle slås ihop inte nått oss, så 10 minuter innan start började Rickard att värma upp. Normalt behövs 45 minuter.
Trots bristen på uppvärmningen gick Rickard in och stänkte upp ingångsvikten på 200 kg. Trots den lätta ingången blev det inte mer än så. I sista lyftet var stången lastad med 210 kg för att blanda sig i striden om bronsmedaljen. Ett bra försök som han inte riktigt orkade låsa ut. Med tanke på att det är Rickards andra tävling i utrustning kan det inte bli något annat än väl godkänt. Bra jobbat!
Patrik Karlsson -93 kg
Precis som för Rickard blev uppvärmningen obefintlig. Fick känningar i högeraxeln precis innan jag skulle in och lyfta vilket gjorde sig påmind under tävlingen. Ingången på 255 kg klarades först i sista försöket. Inga vackra lyft men med tanke på omständigheterna är jag ändå nöjd att jag fick ett resultat. Med det resultatet blev det en silvermedalj.
Mikael Åhlin -120 kg
Mikael hade med sig två bänktröjor. Tanken var att byta efter första lyftet och gå på ett rejält personligt rekord.
Ingångsvikten på 230 kg var inte ett klockrent lyft men upp kom det utan problem och godkänt. Fort in och byta tröja och vikten till andra försöket sattes till 245 kg. Tyvärr blev det två misslyckade försök på den vikten efter problem med nedtagningen till bröstet. 230 kg räckte till en sjätteplats.

Bakom tangenterna
Patrik Karlsson

 

 

U/J/V-SM

Bollnäs stod för en mycket bra insats när de arrangerade U/J/V-SM 1-3 Mars.

Från KAK skickade vi tre deltagare, en ungdom, en junior och en veteran.

Albin Becker -83 kg ungdom
Först ut var Albin som valde att köra klassiskt denna tävling. Det började bra med 152,5 kg i knäböj som är nytt personligt rekord. Tyvärr höll inte trenden i sig i bänkpress där endast ingången på 95 kg blev godkänd. I marklyft hade inte Albin marginalerna på sin sida utan stannade på 215 kg efter att ha varit mycket nära på 220 kg. Totalt blev det 152,5 - 95 - 215 = 462,5 kg vilket resulterade i en femteplats.

Sandra Johansson -63 kg junior
Därefter var det dags för Sandra. Även hon valde att köra klassiskt. Knäböjen stannade på 92,5 kg. Personligt rekord med 2,5 kg. Det blev även ett försök på 95 kg men det blev för tungt. I bänkpress stannade det 45 kg vilket är tangerat personligt rekord. i sista försöket gick hon även på 47,5 kg men det var tvärstopp. Lite märkligt med tanke på hur lätt 45 kg såg ut. I marklyft blev det tre godkända lyft med 127,5 kg som bäst vilket är ett nytt personligt rekord. Möjligtvis fanns det ett par kg till att hämta här men vi valde att gå säkert. Totalt 92,5 - 45 - 127,5 = 265 kg, även det personligt rekord. Det räckte till en bronsmedalj.

Annelie Izindre -63 kg veteran
Sist ut var Annelie. Hon hade under veckan dragit ner rejält på både mat och dryck för att komma ner i rätt viktklass vilket speglade sig i resultatet som denna gång stannade på 137,5 – 90 – 130 = 357,5 kg. Som enda deltagare i sin klass blev det därmed ett guld. En påminnelse till Annelie: Gå i -63 kg nästa gång.

Ett stort tack till er alla och bra kämpat!

Bakom tangenterna

Coach Patrik

Serieomgång 1 Styrkelyft 2013


Våra lyftare drog på söndagen den 20/1 upp till Filipstad som tog på sig att arrangera serieomgång 1 för styrkelyftare och bänkpressare. Till start från KAK kom fem tappra herrar och en dam i blandade åldrar. Tyvärr fick vi endast fullt manskap i herrarnas styrkelyft- och bänkpresslag. Förhoppningsvis får vi se betydligt fler tävlande redan nästa serieomgång. Vi väntar även in några resultat från SM kommande helg. Se alla tabeller här

 

 

Albin Becker -83 kg Ungdom

Albin stod för en mycket bra insats. Det började med tre godkända böjar och nytt personligt rekord, 145 kg. Även bänkpressen gick i samma anda. Tre godkända lyft och nytt personligt rekord, 97,5 kg. Inte heller i sista delgrenen marklyft blev det något annorlunda. Tre godkända lyft och det nya personliga rekordet lyder 215 kg. Totalt 457,5 kg.

Sylvester Johansson -105 kg

Det var ungefär ett år sedan Sylvester gjorde en styrkelyftstävling. Nu är han 10 kg lättare och minst lika stark vilket han visade idag. Det blev personligt rekord i knäböj, 220 kg. Tyvärr gick det inte riktigt lika bra i bänkpress där han stannade på 130 kg. Han hade ett försök på 140 kg där han hamnade helt fel.

På senare tid har Sylvester testat sumo vilket har sett väldigt bra ut på träning. Även nu på tävling såg det bra ut. Han fick med sig 235 kg vilket är tangerat personligt rekord. Han försökte på 245kg i sista men han orkade aldrig låsa ut.

Johan Eriksson -120 kg

Johan gjorde här sin livs tävling. Det började redan på invägningen med ett personligt rekord, 114,5 kg. Sedan rullade det bara på. Pers i alla delgrenar och naturligtvis även i totalen. Serien blev 230 – 165 – 280 = 675 kg, och det fanns ca 10 kg till i både knäböj och marklyft.

Mikael Åhlin -120 kg

Redan innan hade Mikael bestämt sig för att inte gå för fullt i bänkpressen då han ska vara med på SM i bänkpress veckan efter.

I knäböjen blev endast ingången på 220 kg godkänd. Han hade två försök på 232,5 kg som skulle blivit personligt rekord men det var för tungt.

I bänkpress blev det bara ett lyft på 150 kg. Vilket för övrigt såg otroligt lätt ut. Ett bra tecken inför SM.

I marklyft blev det till slut 270 kg efter ett kämpalyft. Det blev även ett försök på 275 kg som kom upp till knäna.

Totalt 220 – 150 -270 = 640 kg.

 

Sandra Johansson -63 Junior

Planen var att ta det lugnt och få nio godkända lyft. Planen följdes och det slutade med personliga rekord i alla delgrenar och därmed även i totalen. Som bonus lyckades hon med bedriften att kvala in till klassiska SM som är till sommaren. Resultatet blev 90 – 45 – 125 =260 kg. Bra jobbat!

Mats Linnell -93 kg enbart bänk

Detta var inte Mats dag. Kan det möjligtvis vara så tyngdlyftningen dagen innan inte var den bästa uppladdningen?

Mats satte ingången till 190 kg som flög upp i första försöket men underkänt 1-2 pga rumplyft. Det blev ett omförsök men denna gången fastnade stången halvvägs. Även tredje och sista försöket blev underkänt även om vikten kom upp till slut. Bara att ta nya tag.

 

Ett stort tack till Östen som skötte sig utmärkt som coach!

 

Bakom tangenterna 

Patrik Karlsson

KM 2012


Vårt årliga klubbmästerskap hölls Lördagen den 15 December och vi vill tacka alla som var med och tävlade, domare, publik och övriga funktionärer, inte minst de som klovade hela dagen.

Totalt tävlade ca 35 st och det är kul att så många tar tillfället i akt att vara med och känna på hur det är att tävla. Som vanligt var det en härlig stämning och detta tillhör en av årets roligaste tävlingar och alla hejar på och peppar varandra. Vi hoppas att vi blir ännu fler medlemmar som provar på nästa år!

Vi hade även bjudit in Crossfit Karlstad att delta och de ställde upp med 5 personer i tyngdlyftningen och några av dem blev så taggade efter den tävlingen att de även ställde upp i styrkelyft.

I klubbmästerskapet tävlar vi i tyngdlyftning, styrkelyft och bodybuilding och det är fritt fram att ställa upp i vilken gren man vill. Dagen började med en liten presentation från David Eliasson kring historik och hur våra tävlingsgrenar utvecklats genom åren.

Därefter tog tyngdlyftningstävlingen vid och det hivades upp vikter både på ren styrka och teknik och kombinerar man detta så blir det fina lyft som ser lätta ut. Klubbmästare i tyngdlyftning blev Marcus Johansson som också senare ställde upp i styrkelyfttävlingen. Vill också framhålla Per-Olov Hanssons prestation då han i en ålder av 78 år still going strong och satte dit ett inofficiellt svenskt rekord i stöt!

Styrkelyftstävlingen började därefter och här var det också många tävlande. Det var många bra lyft både i knäböj och bänkpress men som i många fall så avgörs tävlingen i marklyftet där man tömmer de sista krafterna. Och det stämde väl även denna gång då vi fick se flera riktigt tunga marklyft.  Inför marklyftet ledde Johan Eriksson tävlingen men Tobias Nygren som är duktig i marklyft gick om dock tillfälligt skulle det visa sig då Johan Eriksson hade fördel av sista lyftet och begärde och klarade en vikt som slutligen gav vinst i styrkelyfttävlingen och därmed klubbmästare.

Det tävlades också även i enbart bänkpress och den tävlingen vann Rickard Andrén.

Slutligen hölls den sedvanliga bodybuildingen där ingen vare sig har gått på diet eller har koll på posering och annat men desto roligare. I år ställde 5 st icke brunbrända muskelposerare upp och det blev tills slut en särbedömning mellan 3 st som Mathias Lindh vann.


För resultat klicka på nedanstående länkar


Tävlingsprotokoll Tyngdlyftning Damer

Tävlingsprotokoll Tyngdlyftning Herrar

 

Tävlingsprotokoll Styrkelyft Damer

Tävlingsprotokoll Styrkelyft Herrar

Tävlingsprotokoll Bänkpress Herrar


 

 

 

DM Bänkpress 2012

Lördagen 20/10 avgjordes DM i Bänkpress i Karlstad i KAKs lokaler i Sundsta sporthall.

Det blev en bra tävling med många fina prestationer och resultat och det var många deltagare (54 st).

Se resultatlistor nedan

 

 

 


 

 

 

  Tack till alla som medverkade!

 

 

 

 

Serieomgång 3

Seriens näst sista omgång är nu avklarad. Västra AK tillsammans med Degerfors stod för arrangemanget som hölls i Karlskoga.

För Karlstad blev det något av ett bottennapp sett till antal deltagare. Med nästan 30 licenser borde vi kunna få ihop mer än sex lyftare till en serieomgång! Det fanns dock flera ljusglimtar denna dag. Bland annat två som klarade kvalgränsen till svenska mästerskap och ett par debutanter. Kul!

Seniorlaget fick ihop 775 poäng med en man kort. Vi väntar dock in resultaten från länslandskampen.

Klassiska laget 0 poäng.

Damlaget 0 poäng.

Bänklaget fick ihop 390 poäng. Högsta poängen för i år!

Över till de individuella prestationerna.

Läs mer om Serieomgång 3

Serieomgång 2

Årets serieomgång 2 i styrkelyft gick av stapeln i Säffle. Från KAK hade vi 14 deltagare på plats. Coachandet stod Lars Lindeberg för med hjälp av våra tävlande.

Bänkpresslaget fick ihop 372 poäng och leder division 1. Tabell

Herrlaget fick ihop 1291 poäng och återfinns på en tredjeplats i division 1. Tabell

Damlaget fick ihop 618 poäng. Tabell

Juniorlaget fick ihop 1237 poäng. Tabell

Över till de individuella prestationerna.

OBS! (k) = klassiskt, dvs endast bälte, knävärmare och handledslindor tillåtet.

Läs mer om Serieomgång 2

Logga in

Sök

Mobile-länk-hem

Hem
Meny

Hem