Slumpmässigt valda bilder...

DM Tyngdlyftning 2012

Publicerad måndag, 10 september 2012

Lördagen den 1 september gjordes det upp i distriktmästerskapet i Tyngdlyftning. Platsen var Falun som  är en klassisk idrottsstad med kändisar som Sixten Jernberg , Hans Bettembourg och systrarna Kallur. Lyftarlokalen var full med bilder från den gamla goda tiden men även en och annan modern lyftare fanns på bild, nämligen Mathias Steiner som 2004 ingick i Faluns elitserielag. Dagen innan anlände tre tunga lyftare och en något lättare coach till Falun.  Kvällen spenderades på en lokal pub där stora mänger föda intogs varpå rekreation i poolen följde.

På lördagen vägdes Per Anders, Marcus och Nicklas in före frukost. Per Ander på lätta 107,4 i klass +105, Nicklas på 124,6 i klass + 105 och sist men inte minst Marcus på 132 i samma viktklass som de övriga. 

Efter invägning återvände vi till hotellet för att äta frukost och vila ett par timmar. 

Senare på eftermiddagen var det dags för tävling. Nicklas plågades redan under uppvärmningen av en ond handled men bet ihop och körde för fullt. Uppvärmningen forcerades något på slutet då Örebro använde taktiska knep och ändrade sina ingångsvikter . 

Först in i tävlingen var Marcus på 100 kg i ryck vilket han lätt styrkerycker.  Även Nicklas gick in på 100 vilket han klarade. Marcus gjorde en försiktig höjning till 102 vilket han klarar. Nästa lyft står Niklas för med ett ryck på 106 kg som efter vissa bekymmer balanseras in fint. Nicklas får två minuter på sig att rycka 108 kg vilket han gör trotts en plågande handled. Stark av Nicklas! Marcus avslutar ryck tävlingen på 110 kg vilket han klara och sätter personligt rekord med 9 kg! Nästa lyftare vara Per Anders på 112 kg vilket såg ut som uppvärmning. Per Anders får 2 minuter på sig att rycka 117 vilket han klarar. Per Anders avslutar ryck tävlingen på 120 kg vilket han klarar fast det var något avslaget. Här finns det mera att hämta för Per Anders.

Efter 5 minuters paus var det dags för stöt. Nicklas var först in på 118 kg vilket var mycket lätt. Marcus inleder med en stöt på 120 kg vilket han klarar. Nästa stöt för Nicklas var 124 kg vilket han klarar. Marcus gör sin andra stöt på 127 kg vilken är något otajmad i utlåsning av armarna. Marcus har domarna på sin sida och får lyftet godkänt.  Nicklas avslutar med en mycket fin stöt på 130 kg vilket ger 238 kg sammanlagt och en 5 plats i klass + 105 kg. Stort beröm till Nicklas som alltid presterar på topp och så även idag trotts en ömmande handled. Marcus gör sin sista stöt på 130 kg och slår personligt rekord i stöt med 4 kg. Total lyfter Marcus 240 kg vilket är ett personligt rekord med 13 kg sammanlagt och vinner därmed en 4 plats i klass + 105 kg. Per Anders inleder med en stöt på 135 kg vilket han klara. Nästa stöt på 142 kg är något seg i resningen men överstöten sitter som den ska. Inför sista stöten beställer Per Anders rekordvikt på 148 kg. Efter feedback från coach stutsar Per Anders ur bottenläget och får en lätt och fin resning. Överstötet är något vinglig men klaras utan större bekymmer. Personligt rekord i stöt med 1 kg vilket ger 268 kg sammanlagt och en andra plats i klass +105kg. 

Mycket bra genomförd tävling av samtliga lyftare från Karlstads Atletklubb.

/Coach David Eliasson